Duurzaamheid
De energietransitie versnellen
Het is onze missie om het zonlicht dat een gevel ontvangt om te zetten naar veilige en hernieuwbare energie voor gebruik in het gebouw.
Met ons high-tech zonnegevel-systeem kunnen snel grote stappen in de energietransitie worden gezet. Zónder grote maatschappelijke weerstand. Er is immers geen verlies aan landbouwgrond of aan landschappelijke kwaliteit.
We willen strijden tegen klimaatverandering, luchtvervuiling, overbelasting van het elektriciteitsnet en tegen de kosten voor elektriciteit.
Door fossiele brandstoffen te vervangen door energie van de zon kunnen we de CO2-emissies beperken. Wij hebben daartoe ons systeem zoveel mogelijk circulair ontwikkeld.
MVO en Duurzaamheid
Wij ontwikkelen zonnepanelen van materialen die zo lang mogelijk meegaan, er wordt geen lijm gebruikt en alle onderdelen zijn eenvoudig te inspecteren, te repareren en te vervangen. Aan het einde van de levensduur van het zonnepaneel is het demontabel en kan het zonder vervuiling met pigmenten gerecycleerd worden.
Onze panelen zijn dan vrij van PFAS of andere fluorverbindingen, wat in de meeste standaard glas-folie panelen wel aanwezig is.
De lage degradatie, hoge betrouwbaarheid door de glas-glas opbouw en robuuste celtechnologie zorgen voor een levensduur van meer dan 30 jaar.
We zien onze oplossing als een bijdrage aan een betekenisvolle verandering zodat we een duurzame erfenis voor toekomstige generaties veilig kunnen stellen.
Waarom zijn gevel-zonnepanelen duurzaam?
- Lokale energie wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen.
- Elke m2 ZigZagSolar vervangt jaarlijks de uitstoot van 65 kilo aan CO2. Gedurende de levensduur van de gevel beperkt u per vierkante meter de uitstoot van CO2 met 1625 kilo!
- Energieverlies wordt beperkt doordat de energie niet getransporteerd hoeft te worden maar lokaal kan worden opgewekt en gebruikt.
- De energie wordt opgewekt daar waar je de energie nodig hebt.
- Gedurende elke maand van het stookseizoen (oktober-maart) levert een zonnepaneel in ZigZagSolar meer zonne-energie dan een zonnepaneel op een plat dak: ideaal voor de combinatie met warmtepompen.